Sunday, August 21, 2011

Shafiq :Complete Map To Kolej Jati [UiTM Shah Alam]

Hadekk2 : "Hmmmmmm, kolej jati?? kt mane ahh?? hmmm...hakak2, kolej jati mane?"
Hakak2 : "Ha?? kepala hotak kau. Bila masa haku jd hakak kau!" [Joke =) ] 

Si A : "weh B, ko twu x mane kolej jati? aku ni bukan apa, aku cuma nak daftar 6 haribulan 9 ni dekat sana. aku cari dlm map Universiti incredible Tanah Melayu (UiTM) x jumpa pun. hmmmmmm " kata Si A dlm nada bangga

Si B : "A'ah, aku pun akan daftar dkt situ . hari tu aku ronda2 dalam uitm tu tapi haram jadah nak jumpa. har har har" kata Si B sambil gelak ala-ala setan.

Si A : "weh!! B, hang jgn glak je. kang sesat. pastu x dapat daftar. pastu x dpt masuk uitm. pastu x dpt smbg blaja.! " kata Si A dgn nada cemas separuh mati

Si B : "ha!, aku ada 1 idea jom kita lawat http://sikacakkacak.blogspot.com/ " kata Si B ambil tersenyum

Si A : "Jom3!" kata Si A 


Diatas Adalah Pemasalahan yg mungkin kauolang alami. so, xpayah nervous or cemas mcm nak mati. sebab korg xperlu mati pun.kalau korg mati dah jd mslh negara. uitm sudah kekurangan mahasiswa.har har har... juz baca panduan dibawah mungkin boleh membantu. tapi aku x jamin 100% tepat la. "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong JOLOKkan, saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan" =)



ha!.. ini adalah map UiTM n kawasan sekeliling dia. lu jgn tgk ni lu tgk bwh. 


kawasan yg highlight warna kuning ni adalah UiTM teritory. Abg kawasan dia Pak Long Sahol Hamid...Berani kau jejak?! kau nak rase tujahan moktar sakti kuasa incredible dia hah pergi2... [@HanyaGurauanSematamata]


yg ini pula adalah kawasan dimana terletaknya Kolej Jati.[berhighlight kuning] . hahh?! pelik x? haku tgk mula2.. laaaaa.. situ pulak dia.. patut la search kt google maK bagai nak mati tp x jumpa jugak. rupanya Kolej jati nun jauh pendalaman... tuh mcm mane tu ko nak g klas??? naik kereta? kena bawak kereta? ko mampu ke?? haa..xpe2.. kt situ ada bas.. ko xpyh vogue sgt bawak kereta kebal ko. UiTM bantu anda. hm, tgk photo bawah ni.. aq da zOom dekat2 mane kwsn sebenar Kolej Jati. zassssss.........


Kolej Jati tuhh, Warna Kuning tu yg mcm liplap2 baju kurung hakak2. chanteek x?.. x nmpk lagi.. jom tgk kat bwh haku maen zOom je..


ada 6 blok kalau x silap. x termasuk dewan makan@kafeteria [highlight kuning tuh] korg tau x dpn tu ada stall  nasi lemak.. n depan tu jugak ada rumah org2 tua.. diulangi.. RUMAH ORANG2 TUA. so, malam2 jgn la maen dota sambil jerit2..kesian makcik2 tu nak tido.. actlly korang dekat je ngn food court seksyen 2. jln kaki lintas jln je.


ini Bulatan Bistari kalau korg dr lebuhraya persekutuan maknanya korg dari bawah[dari jam 6] kalau dari highway klang tu maknanya korg dari ats.[jam 12 or mb jam 9] ....so, korg masuk jam 3 ikut titik2 warna MERAH tu... yg dot2 warna BIRU tu adalah Pintu Utama UiTM. titik merah tu jln masjid..korg kalau ikut jln masjid da selamat. aku xnak korg sesat tu yg aku bgtwu ni.. yela 1st day kn.. konfem kau kelam kabut. menggelabah hanjing. [Dictionary: hanjing=teruk]. chill ok  =)

Sekian Salam Uitm, Salam Dihatiku, Salam UiTM Dihatiku.

No comments:

Post a Comment