Saturday, August 13, 2011

shafiq : mimpi indah (1)




semalamkan semalamkan semalamkan shafiq mimpi shafiq masuk tilawahh Al-Quran. 
saya nak cter sikit la psl mimpi tu.baek punyeeee! .shafiq masuk tilawahh Al-Quran tapi x pasti tu pertandingan atau persembahan... antara dua. sebab mimpi ni kan mengelirukan. shafiq rase la kan itu persembahan bersama Qari yg lain.ok.  shafiq da naek pentas da. ok shafiq duduk. didepan adalah Al-Kitab. then, shafiq mulakan bacaan dgn basmalah. Ya Allah!, shafiq baca "BISMILLAHIRROHMANIRROHIM" merrrduuuu sgt. suddenly shafiq tersentakk.sebab bacaan tu terlalu sedap di dengar. bila nk sambung bacaan terus tersedar dari tidur.....nak tahu? masa tersedar tu alunan merdu suara tu masihh terngiang2 dekat telinga... ALLAH~ ini mimpi yg indah ya Allah. Subhanallah~

cerita psl tilawahh ni kan..ada beberapa orang kate muka aq ni cm seorang IMAM MUDA nihh. kejap2 aq lalu ada la yg menganjing "imam muda" "imam muda tuhh!"..haha hmm, aq mmg x minat rancangan imam muda nihh. sebab bagi aq cara ini adalah salah. niat utk agama atau populariti? bagaimana dengan wajah kita yg ditayang2. lau kt fb ni maybe tayang stakat dekat 1 or 2 ribu orang je. tp lau kt tv? xpe la.. ini mungkin cara dakwah sekarang. yang mana lebih relevan, produktif n efektif.. most important bagi shafiq adalah 'efektif' . sekadar mana dakwah tu sampai dan bagaimana? hmm, berbalik kepada cerita. x tahu la muka aq ni cm saper. cuba korg nyatakan siape name imam muda tu. kot2 bole give me some inspiration. huhu =) x kesah lah kan. tapi memang muka aq ni rmi menyerupai org lain.. sebab mase aq skola high school member2 aq kate muka aq cm junior. igt lg name dia atoi..bila skola kt puchong dorg kate muka aq ni cm member senior dorg name dia An, tu psl org pggl aq An. lgpun aq suka name tu..sebab sound manjaaaa .especially gulz yg panggil..auwww =) den aq masuk mrsm senior2 pulak bahan aq kata muka aq mcm member dorg, name dia mus. den lepas aq abes spm keje dekat 7elevan ada rakan sekerja aq ckp muka aq ni mcm boyfriend ex die. fuhh berpeluhh dengar. hem!, mmg muka aq ni stok laku tepi jln jew.. semua nk muka mcm aq susah lahh...haha kalau hakikatnya korg nak kate muka aq ni x ensem or muka mcm pecah umah its ok.aq terima. tp bila da selalu dengar. "eh muka ko ni macaaaamm....." x ke berapi time tu? sabo je la Nyahh..haha ko mmg cari psl ngn aq kn.. pls stop that.. i x sanggup da i. u seksa jiwa dan batin i taww.... kecik ati i..hoho. tp nak buat mcm mane kn lau semua da muka cm aq redho je la.. aiman x kesah..sebab 'sayakan kacak' ..haha weh, sorry la kalau korg meluat bace entry aq. 

SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA YEEE !.
k...salam =)

1 comment:

  1. muka shafiq kan , muka shafiq kan , mcm muka urmm urmm.. mcm shah rukh khan tawww~~ ala2 rani mukerjee ngan pretty zinta pon ada gak.. patut pon sikacakkacak ni kacak.. LOL~ *aku xbole terima bila muka kau sme dgn imam muda.. haha!! =D

    p/s : muka stok2 kembar 7 T_T

    ReplyDelete