Tuesday, November 22, 2011

shafiq : mimpi indah (2)

Tujuan sy tulis entry ini supaya memori dan mimpi indah ini tidak hilang dalam ingatan. supaya sentiasa menjadi penyejuk dan teman hidup sy. =) *mimpi juga adalah makhluk

suasana hujan, hujan yg renyai2. mlm tu aq baring dikatil ditilam tempat aku biasa berbaring . dalalm bilik aq. atas tilam dan katil aq. aq rapatkan katil ngn roomate aq. sebab dia ensem.haha gurau3. xde la. sebab kalau aq takut aq bole terus melompat atas dia.haha again aku gurau je =) . mlm tu mmg aq kosong... aq xtwu nk buat ape. sejak kebelakangan ini aq kurang focus. aq susah study. aq pn keliru dgn diri aq. kenapalah aq ni. aq sentiasa rse nk enjoy n eppi2.hmmm, mgkn sbb pd usia ini hidup aq agak lain dr kebiasaan org. xnk ckp la mcm mane. juz ckp hidup ini lain =). mungkin sbb itu aq perlukn sesuatu. sesuatu yg bernilai dan berharga. 

Ahad 20/11/2011- serius tarikh ini menarik. lps aq taip tarikh tu aq cm terkesima. "wouu!" x sangka or terfikir pun sblm ni . special =) . dan tarikh ini juga aku mimpi sesuatu yg istimewa, sesuatu yg indah. besttt dowh.. =)
ceritanya mcm ni aq ade suka someone ni dah lama. then aq tried to approach dia, aq suka dia dlm senyap2. byk mende aq stalk psl dia.haha aq twu dia xsuka aq n aq xlyk utk dia. tapi aq sabar, aku tggu dia. lama.den bila tiba suatu masa aq ckp aq suka dia. tapiiiiii.... respons yg pu**mak yg dpt. dlm hati aq masa tu "kau ckp baek2 xboleh ke" xpe aq sabar. i try to forget all the things about dia. (ceritanya panjang lg, kalau aq cter da bole buat novel.haha) mula2 mmg susah. serius aku kata. susah sgt. sebab aku da syg dia dan its smtg hard to forget. aq belajar dari hidup aq cuba lupakan apa yg dia kata, aq cuba lupakan dia. tempoh yg panjang ini aku seakan2 mula sedar dalam hidup. 

"Sayangi org yg menyayangi kamu, jgn dikejarkan org yg meninggalkan kamu sedangkan dibahu kamu keciciran sesuatu yg berharga iaitu kasih syg insan" 

so the story is sound like this la =) mlm tu aku baring atas katil. tgk sblh, roomate dah pengsan. dah tidur dah. dia tidur x igt kita pun.hoho shafiq pun lama2 tertidur dan tidur. dan ketika itu datang 1 mimpi. org yg selama ini yg shafiq fikir shafiq dah lupakan dia dtg dalam mimpi itu, dia duduk sebelah shafiq, dia duduk sebelah kiri shafiq dan dia senyum. nmpk wajah ceria dari dia, dan latar belakang mimpi itu adalah putih semua. sekeliling dia dan shafiq putih. menggambarkan sesuatu suasana dan tempat yg aman. masa itu hati shafiq tergerak utk hold n pegang  tgn dia. n know what. shafiq hold the hand. tapak tgn dan jejari dia shafiq dpt rasakan. masa itu  juga shafiq merasakan suatu perasaan yg sejuk muncul, jiwa ini sejuk dan indah, shafiq merasakan dia dpt menerima shafiq. menerima hati ini  lepas perasaan itu  muncul shafiq rasa bahagia dgn dia. dan seakan2 sy nk terus berada dlm situasi dan pengalaman yg begitu. *xnk bgn dari tidur =) . tiba2 ! roomate pergi gerak pulak. sebab da pkul 7. ayooo! kacau line la lu..hooho dia kejut bangun tu shafiq xbergerak pun, juz bukak mata den tutup mata balik..haha kelakar. can u feel dat? semata-mata xnk miss dat dream.  uollz have to experience this enjoyable moment. walaupun dia sekadar duduk disebelah shafiq. tp itu adalah sesuatu yg amat indah. mimpi itu sekejap tetapi perasaan yg dirasakan lama. sy enjoy the moment, sy happy, sy bersyukur kerana mimpi ini dtg ditgh hidup ini. kebahagian memori ini sesuatu yg bernilai dan tidak mungkin akan shafiq lupakan. 

pernah tgk cter "I am number 4" ? kisah seorang alien ( hero =] ), yup "seorang" alien sebab dia alien yg mcm manusia. kira manusia lah, tapi alien.hahahaha paham2 je la. dia berasal dari suatu planet *dah mcm cter superman.hehe dia(alien) hanya akan jatuh cinta pada seorang shja. semua kaum dia hanya akan jatuh cinta pd seorang shaja . dan aku rasa mungkin aku mcm dia.haha *kecuali yg bahagian alien tu la, aq manusia ok..hoho pedili ape aku nk jd hero gk.hahak ternyata dia masih dalam hati shafiq. dan mungkin cinta shafiq hanya dia.  sy rinduuu sgt dia. mungkin suatu hari nanti dia dpt terima shafiq ataupun shafiq dpt lupakan dia..... buat selama2 nya... hopefully dia bahagia bersama org tersayang. sekian dari 

sikacakkacak 
* sbb sy kn charming n available =)



No comments:

Post a Comment