Sunday, November 18, 2012

Boycott Israel Product (photo & product)


"Assalammualaikum rakan2, tujuan post saya pd kali ini adalah utk menyeru saudara supaya bersama2 kita memboikot produk Israel, mmg kita kita dpt pergi berperang disana tetapi igtlah boikot juga adlh perang.. maka berperanglah kita dgn "BOIKOT"... saudara islam kita disana menderiat diseksa, dibom, dibunuh.. kemanakah kita? adakah sekadar melihat dan berdoa? mmg berdoa satu usaha tp disebalik doa utk kita perlu usaha secara fizikal,... kita berdoa kemudian kita bertawakkal,, persoalannya itukah tawakkal? tawakkal-kah kita dgn berdiam diri sahaja? seperti kita berdoa utk berjaya dlm peperiksaan dan kemudian bertwakkal... jiwa tanpa usaha adakah itu makna tawakkal?? adkh doa kita sekadar kata2 yg tiada isinya? kemana usaha kita? oleh sbb itu rakan2 sekalian saya menyeru supaya kita sama2 kekal dgn integriti kita memboikot produk Israel...
     
   Kita lihat kanak dibunuh dgn begitu sahaja dibawah & disebelah ini.. seorang kanak baru berumur 11 bulan menjadi mangsa pengeboman.. adakah kanak2 ini bersalah? apa dosa dia? kita lihat gambar disebelah ini kanak terlantar di hospital Safaa di Palestin, kanak2 ini mengalami kecederaan parah... apakah kanak2 ini juga "terrorist"?? seorang aktivis perempuan (gambar dibawah) menerima nasib yg sama, Walaupun wanita ini aktivis tetapi masih terkena tempias serangan israel apatah lagi org awam... kanak2 perempuan di atas yg berbalut kepala bernama Lina, seorang kanak2 perempuan.. rakan2 yg dihormati adakah kita adil? adakah kemanusian itu di isi? apakah tindakan kita? adakah kita turut dan akan terus menyumbang kpd Israel ?
MAKA DENGAN ITU SAYA MENYERU KITA SEMUA SUPAYA BERSAMA2 MEMBOIKOT PRODUK ISRAEL!.. Gaza kini (17/11/2012)

inilah produk2 Israel.. walaupun kita x mampu boikot semua sekaligus tetapi mula la dgn perlahan2 dgn memboikot syarikat yg besar seperti McD dan Nestle... syarikat besar inilah peyumbang terbesar kpd israel..

kini masyarakat seluruh dunia sudah bersama kita dalam peperangan ini kerana mereka faham situasi sebenar 
Sila baca komen Facebook dibawah


Protes di Paris (negara bukan islam)
Protes di Korea walaupun mereka ramai yg kristian dan atheis
Messi
Anda bagaimana???


#Boycott Israel ProductNo comments:

Post a Comment