Thursday, November 15, 2012

From Palestin With Love ♥

"Salam alaik sahabat.. perkara yang menggerakkan sy utk menulis berkenaan situasi saudara kita di Palestin adlh kerana wujud semangat islam yg kuat dalam diri saya... semangat ini yg membawa kpd jihad penulisan ini... rakan2 yg disayangi.. akan dtg suatu hari nanti jika saya dipanggil utk berjihad maka saya akan berjihad... dunia islam dinihari semakin bergolak... ini adalah tanggungjawab kita utk turun di medan jihad.. sy sendiri tidak mampu menahan airmata apabila melihat saudara2 islam kita satu persatu pergi dgn cara yg menyayat hati... apa yg sy perhatikan dlm isu ini slps Presiden Barack Obama dipilih semula oleh rakyat America dlm pilihanraya negara mereka, situasi ini semakin meruncing.. benarlah ura-ura mengatakan  tidak akan berlaku keamanan di Palestin samada Obama atau Romney yg menang. Bahkan mereka lah yg merelakan kesengsaraan di Palestin... sejauh mana penglibatan Amerika dlm perang isu ini? adakah perang ini bakal membawa kpd perang dunia 3 seperti yg diramalkan kitab2 purba? bahawa 12/12/12 akan berlaku huru hara?" (akan kita bincangkan di artikel yg lain) 

daripada mohamed seorang "speaker & Co-Founder of FSA Production
Rakan2 yg dihormati sekalian, kita lihat isu ini... kita lihat, nilai dan berjihad lah utk mengubahnya.. demi saudara2 islam kita yg diseksa, dibom dan dibunuh... sama2 lah kita dibawah satu panji.. iaitu panji islam... supaya bendera hitam kembali berkibar disetiap pelusuk dunia... menyaksikan kesatuan 2 billion umat islam.. maka hal ini apakah yg dpt menyakiti kita... Permulaannya Israel menyatakan mereka melancarkan serangan dan roket bagi menghapuskan pengganas. Tetapi sebaliknya orang awam yg terbunuh, berita tersebar, ini membangkitkan kemarahan diseluruh dunia, makin hari menjadi semakin teruk, klimaks nya apabila Pemimpin sayap kanan Hamas dibunuh, Ahmed Al-Jaba'ri. 
Protes di England
setakat ini umat islam diseluruh dunia menunjukkan solidarity atau perpaduan.. termasuk bukan islam memperlihatkan kebersamaan mereka bersama rakyat Palestin yg ditindas... Protes berlaku di Turki, Egypt, Lebanon, England dan byk lagi negara.. kerajaan negara turki dan egypt shaja setakat ini bersama rakyat Palestin.. diharapkan kerajaan islam dinegara2 lain juga akan menyatakan kebersamaan mereka bersama rakyat Palestin... ketika ini mereka amat memerlukan kita
Protes di Turki

Timeline
Nov 8 : 1 Palestinian killed, 0 Israel
Nov 10 : 4 Palestinianm killed, 0 Israel
Nov  11 : 1 Palestinianm killed, 0 Israel
Nov 14 : (War begin) atleast 9 Palestinian killed, 0 Israel 

14/11/2012 Hamas has declared a war so did Isreal...
War is coming soon... Prepare Yourself

No comments:

Post a Comment