Sunday, December 23, 2012

shafiq : Lion's Cup

luka masa semi final :



luka masa final : 

so guys here is the story, selasa minggu lepas aq ade game.. rugby... dipanggil Lion's Cup... under Uitm, kira mcm liga uitm, 15's side... aku main "flanker"... seb baik ade pengalaman main flank masa Karisma dulu..huhu byk luka aku dpt.. tp dlm luka2 tu akhirnya membuahkan hasil.. yg sadisnya masa semifinal ari selasa lepas aku main, 1st hal tgn aku dah injured, abes barai bercalar sane sini, dan lebam.. dlm lebam2 tu 2nd half aku main lagi, bila whistle pun bertiup "Pritttt" permainan pun bermula, bola ditendang dan melantun lalu disambut oleh pihak lawan.. aku pun lari nk tackle, so masa nk tackle tu tgn aku kn sakit, so aku kena cover2 sikit, aku pergi kt oppenant nk peluk dan jatuh kn dia tetapi sadisnya aku terpicit dia punya ehem2!.. NAHH kau segenggem dlm tgn aku, aku pun dlm hati "errrr shit terpicit plak telur dinosaur ni...HAHA mandul plak brother ni kang, serius shit x sengaja.. sorry bro :D lps tu aku cm bengong jap sbb rasa serba slh, hmmm seb baik dia x "aim" aku balik, aku just nk share pengalaman aku so aq masukkn gambar luka2, errr teruk jugak aku kena, lgsatu aku tulis post ni bukan nk bajet2 atau berlagak juz utk share something..huhu rileks and cool k... be positive 
ummi aku kemain cemas bila twu aku cedera cmni,.. ummi jgn risau k anak umi ni kan lelaki, lainlah bapok.. hoho bila papa aku twu aku luka dia ckp "org yg xpernah sakit tidak akan twu kesakitan org lain" so elok la aku sakit...bila nmpk org lain sakit xde la tgk mcm xde perasaan contoh "eh kaki kau luka sampai koyak2 ek? xpe aku ade benang dan jarum kt bilik, jap ek aku amik" atau pun member sebelah kaki luka2 aku pun "pandang jeling2 pastu pandang tempat lain, mcm nothing happen"... kannn... kejam kau jah...hehe semi final tu sengit kot, alhamdulillah menang jugak dan masuk final, final khamis lps, luka2 smua belum recovery, terpaksa la main jgak... u know what? actlly bole menang kot tp sbb dorg rmi player uitm so nasib xmenyebelahi...  petang tu main kul 5.30 habis dlm kul 7 lebih dan mlm tu kul 8 aku ade test! aku just bilas bdn yg dah 90% bersalut lumpur tu dgn air paip... bilas2 zhuppp terus g dewan,.. terus duduk, lecturer masuk terus start test.. fuhhh! unforgettable memory :) n you know what,... the most unforgettable moment is when i accidentally "terpicit" that things... babi sangat






1st runner up :)



The Vow


Hey guys! :) i just watched this movie "The Vow" and its "Wouuu!" :) hehe

in the middle of exam week, middle of hectic bustling week, i could even watched this film!, damn cant go,..HAHA #mengarut
The romantic story! based on true story!, this story shared by someone, this film starring by Racheal McAdams and Channing Tatum... Channing Tatum is one of my favorite artist, he's tough, i want to be like him, not exactly like him, just the tough part..LOL :D and Racheal play a good role and character....at the very beginneing they get married and give their vows to each other... im fucking love the vow part, its soooooooo romantic, i almost cried!...
 yeah, i fell in love with "the vow part" ===>


She;
i vow to help you love life,
to always love you to tenderness and to have the passion that love demands,
to speak when you needed and to share the silence when there are not,
is you to agree to disagree on the vow gate,
and to live within the warmth of your heart and always call it home....

He;
My heart fully love you, I fiercely love you in all your forms, now and forever
promise to never forget that this is the once in our life time and always knowing
the deepest part of my soul that... no matter what challenge might carry us apart
i will always find a way back to each other...

The Witness;
"will you stay to each other as spouses forever?"



She and He;
(smile).....Yes,.......i do...... :)



Monday, December 17, 2012

shafiq : 18/12/12 minggu yang tough bagi aku

Fuh... minggu yg tough bagi aku sudah bermula... lebih kurang 2 minggu lagi aku nk final.. xtwu la nk " :) " atau " :( ".....hmmm sabtu (14/12/12) lps lagi dah begitu mencabar... mana taknya ptg tu aq lost contact ngn my special friend <3... aq remove fb dan unfollow twitter dia sbb aku nk fokus final exam ni.. bukan sb ape.. alah korg pun twu la kn org nk final exam so kena avoid la mende2 lara ni, seperti  ber'sweet' chattting , berjiwang fb, berjiwang msg, ber tweetting dan sbginya... huh satu cobaan, sbb i cant forget anytg about dia, dia selalu dlm fikiran aku... yela org kata "dilamun cin**".. teringat kata2 nenek aku kpd pakcik aq... "jgn mengharap sgt kang xdpt peras menonggeng plak".. yg konfem aku xkan "peras menonggeng" sbb realitinya aku pun xtwu peras monenggeng tu ape...hahaha yg pasti aku akan senyum sensorang dan berkemungkinan giler campur sawan2 babi sikit..haha #yg tu tipu je...... hah dan sabtu mlm ahad tu mmg mlm yg susah bg aku sbb 
firstly, lost contact
second, information tentang assignment microb x jumpa2
third, family bincang psl adik, hal serius, family matters, dia wt hal plak
kelima, (panjang cter ni) ok secara ringkasnya....ada seorang member ni ajak aku ehem2 dgn member dia sbb member dia dan dia nak ehem2 dgn aku... (err...phm x?)....*lau xfaham buat2 je la faham*...haha  so aku pun mcm annoying dan kata "weh xpe la kau jelah ehem2 dgn dia,, aku temankan" hahahha... dia still memaksa aku sehingga aku rasa mcm nk menjerit *AAAAARRRRR"... 
keenam pulak ada seekor manusia yg xdikenali ni buat aq betul2 piss off... sbb ape aq kata seekor? ahah! ini jwpnnya ==> kerana dia sent gambar lucah kt inbox aku (FB).... bila aku buka inbox aku rasa nak nak mencarut mcm ni BABI ANAK AYAM KAU LAHANAT BABI BETINA SEPAK2 GRRRRR... hah, smpi cenggitu aku nk carut,... tapi tu tipu la, aku x carut pun,... cuma terkejut, seb baik xde sape belakang aku .. lau ade mesti aku kena tuduh giler sex... tak psl2... aku reply kt dia "SHAME ON U!" with capital letter uollssss... erghh geramnya aku dia bole reply, "ni i punya *** la"..... x ke khinzir sgt perangai tu? aku ni dah la suci dan xsuka tgk mende2 lucah begitu...cehh2 :P... kau pulak pi send gmbr badan kau beserta kau punya tuttttt*** tu...aku terus mengucap, amik air sembhyg, sembhyg taubat, sambil nanges2 sbb tertengok mende lucah tu...#yg ni aku tipu je :P..... kesucian adalah keterunaan saya.. sekian...haha! 
ok kita tutup citer yg disgusting ni.... actually aku tgh bljr microb ni.. kpd yg xtwu microb yg aku dr tadi sebut2 ni adalah "microbiology".. sem ni aku amik subjek Microbiology... khamis ni ade test.. then 2 minggu lagi Final paper...x faham ape pun lagi...#matiler aku.. seperti kebiasan aku lah Mr. x Faham... ha ha ha 
dan perkara yg buat aku tergerak utk mengh'update' blog ni adlh kerana bebudak belakang aku ni membising melalak dan sebagainya... aku pun inhale exhale (tarik nafas, hembus nafas) "OK XPE AKU UPDATE BLOG"... n now HORRREYY aku dah hupdate blog... korg pi la h'update suara korg supaya satu kolej bole dgr... k la kengkawan semua.. selamat mlm kpd sahabat2, scandal2, dan org di Perlis, Kelantan dan Johor...( jgn tanya aku kenapa perlis kelatan dan johor je..huhu :D) 
adiosss :D