Monday, May 6, 2013

Pengalaman sehari yang bermakna di Pusat Penjumlahan Undi Parlimen Lembah Pantai

Pengalaman bersama petugas pilihanraya terutama org2 PR amatlah menyeronokkan. Dlm seumur hidup aku mlm inilah mlm yg paling byk aku bercakap dgn org2 cina. Mereka bukan la seperti yg diwar2 kan di TV atau media lain, mereka tidak racist dan bukan ingin merampas negara ini. apa yg aku nampak mereka mahukan keadilan dan malaysia yg baik. kami berborak dan bersorak sesama kami, aku dpt merasakan seolah2 kami India,Cina dan Melayu bagaikan sebuah keluarga yg besar. Aku sendiri ckp dgn kwn aq yg ikut bersama "its like a big family, a big reunion, n i love it"... byk hal yg berlaku mlm semalam termasuk kekecohan kerana peti undi berlebihan, dibawa menaiki teksi dan diletakkan dibonet kereta, termasuk detik yg mendebarkan apabila recount the vote of Parliament Lembah Pantai. Thanks to Allah, Nurul Izzah won :) apa yg aku dpt mlm tu adalah pengalaman yg sgt bermakna. bertapa suasana Reformasi menyentuk hati kecil aku. Perasaan itu sampai menusuk kalbu. Apabila berita kemenangan sampai, hati kami menjadi seperti kebudak-budakan, perasaan terharu menyelubungi jiwa, hampir airmata kami jatuh.... inilah dipanggil Reformasi, kami inginkan keadilan dan Malaysia yg lebih baik... Malaysia yg dipimpin oleh org yg amanah, adil, berwibawa dan berkhidmat pada rakyat... Walaupun Pakatan Rakyat tidak dpt memerintah tapi kami optimis dan redho. Semoga BN will lead this nation to a better way... Kami sayang Malaysia... reformasi belum berakhir, perjuangan masih panjang dan berliku2.... sabarlah wahai sahabat hanya 5 tahun lagi... Nantikan undi kami pada PRU-14.... Salam Reformasi!

Suasana didalam Tempat mengundi. Rakyat beratur utk mengundi

Disekitar tempat mengundi di SMK Sri Pantai

:)

khemah gerakan PKR cabang Lembah Pantai


disebelah kiri jalan adalah penyokong BN dan disebelah kanan jalan adalah penyokong PR.. See the different amount of people at both side. 

Makcik2 skrg pun sokong Pakatan Rakyat. Tinggal Makcik dan pakcik di Kg dan kawasan pekan saja utk bersama buat perubahan

Bendera ini memberi makna "Malaysia Spring"

kotak undi dibawa SPR

Teksi yg bawa peti undi, hanya ada seorang sahaja pegawai SPR didalam

khemah gerakan PKR lembah pantai. kami sedang menunggu keputusan diseluruh negara dgn  debaran yg tinggi

Ketibaan YB Nurul Izzah di Pusat Penjumlahan undi di lembah pantai

2 comments:

  1. Mesti syok gila. X sabar nk join skli time GE14 nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius syok gile..huhu bila dah pergi rasa nk pergi lagi.. bukan ape tapi suasananya yg sg meriah, semua jenis org ade cina india melayu tua muda belia..huhu semua beramah mesra sesame sendiri... mcm reunion.. ras mcm family sgt.. semantat patrtiotik makin bertambah.. mcm pengalam bersama mereka termasuk detik memunggu result parlimen di semua tmpt di malaysia
      .. serius xrugi malah lebih baik dari pergi konsert atau tmpt hiburan.. pgalaman mlm ini sgt "berharga" :)

      Delete