Monday, April 23, 2018

Pelaburan AIA Takaful Seperti ASB. The Best Investment Plan in Malaysia.


Tahukah anda AIA juga ada pelaburan seperti ASB, EPF dan Insurans Rumah ? Malah lebih dijamin pulangannya 💵💰... 

RM500k untuk bulanan hanya RM360
Tak percaya?😎 Boleh rujuk penerangan dibawah atau paling senang boleh Call atau Whatsapp saya di :

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Apa dia A-Life Signature-i???? .
Ni lah plan untuk "BACK UP" keluarga anda jika anda 

  1. Meninggal dunia / mati
  2. berlaku kecacatan kekal
  3. Sudah Tua/Bersara/Tidak Bekerja

“A-Life Signature-i” Ini adalah pelaburan takaful (patuh syariah). Seperti ASB, saham, KWSP dan lain2... Pilihan bayaran selama 5, 10, 20 tahun atau sampai umur 70... Tahun yang selepas tu tak perlu bayar dah. Walaubagaimanapun, perlindungan minimum RM500,000 tu masih berjalan. Contoh ambil “bayar bulanan RM360 selama 20 tahun, kemudian habis tempoh matang anda keluarkan, sepatutnya RM360 x 12 Bulan x 20 Tahun = RM87k. 

Tapi kerana dividen yg tinggi dan pelaburan AIA yang cemerlang, gemilang dan terbilang anda mendapat 💵💰*RM200,000*💰💵(untung atas angin RM113k).... Malah jika anda meninggal dalam tempoh matang waris akan menerima 💵💰*RM500,000*💰💵 (walhal nilai akaun anda kurang kurang daripada RM100k). 

Waris untung RM400k. *Boleh setel hutang anda yang ditinggalkan juga menyara keluarga anda dalam tempoh 10 tahun sepanjang pemergian anda* ... 
Jadi keluarga anda tidak terbeban dengan hutang piutang yg pelbagai. Jika sihat walafiat sampai tempoh matang 30 tahun, anda boleh *keluarkan jumlah NILAI AKAUN* yang ada hasil dari PELABURAN ni... ikut anggaran selepas 30 tahun, duit dalam akaun boleh mencapai sehingga *300%*... Jadi waktu dah bersara nanti tu ada la wang tambahan selain duit KWSP/pencen bulanan tu nanti.  

Kalau terasa lambat sangat nak dapat NILAI TUNAI selepas 30 tahun tu, jangan risau. Sebab at any time boleh buat *PARTIAL SURRENDER*. Minimum kena tinggalkan dalam tu RM1,000. Jadi kalau la ada KECEMASAN nak pakai INSTANT CASH, boleh je keluarkan. Cume nanti bile dah keluarkan, jumlah nilai akaun tu kurang la sikit.  

Pelan Hibah A-Life Signature-i ini :

1- Tiada medical check up sehingga coverage RM1.5 juta.
2- Pilihan bayaran selama 5, 10, 20 tahun sekaligus atau sampai umur 70. 
3- Boleh pilih ingin cover sampai 70 tahun, 80 tahun atau 100 tahun.

KELEBIHAN Pelan Hibah A-Life Signature-i.

1- Murah, komprehensif berbanding pelan yang ada dipasaran.
2- Bayar 200% Sum Cover jika berlaku kematian akibat kemalangan (kereta, motor atau sebarang bentuk kemalangan)
3- Bayar 200% Sum Cover jika berlaku kematian semasa Orang Islam mengerjakan Haji dan Umrah (dikira selepas memasuki sempadan Arab Saudi, 45 hari bagi Haji dan 15 hari bagi Umrah)
3- Bayar 300% Sum Cover jika berlaku kematian melibatkan kemalangan dalam kenderaan awam (public conveyance),seperti naik kapal terbang, LRT, keretapi.

Jika tempoh perlindungan anda tamat atau matang (seperti tempoh yang anda pilih = 70/80/100 tahun) anda akan dapat 100% Account Value dan Tambahan 20% Maturity Booster!!!

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Selain “A-Life Signature-i” dapat mengganti pelaburan seperti ASB ia juga boleh menjadi insurans rumah anda. Mortgage Level Term Takaful (MLTT) dengan A-Life Signature-i... 

MLTT merupakan satu kaedah pelan takaful yang dikeluarkan oleh AIA. Nilai takaful (sum covered) tidak akan berubah seiring dengan baki jumlah pinjaman. Sekiranya terjadi kematian, hilang upaya kekal atau penyakit kritikal kepada pembayar pinjaman maka (nilai takaful – baki pinjaman = nilai cash value in hand). Sebagai contoh, nilai takaful adalah RM1,000,000 (jumlah nilai takaful bergantung kepada anda untuk lebih, sama @ kurang) dan selepas 20 tahun.. nilai baki pinjaman yang tinggal adalah RM400,000. Katakan pembayar meninggal dunia akibat kemalangan keesokkannya, maka nilai takaful (RM1,000,000) – nilai baki pinjaman (RM400,000) = RM600,000. Betul tak? Kurang tepat, dengan A-Life Signature-i  anda akan mendapat lebih! Anda masih ingat sekiranya Kematian Akibat Kemalangan, pewaris akan mendapat 200% dari nilai takaful. 

Jadi, kiraan mudah adalah [nilai takaful (RM1,000,000) x gandaan (2)] – baki pinjaman (RM400,000) = 💵💰RM1,600,000💰💵 cash value in hand! 

Tidak seperti insurans rumah yang anda ambil dengan bank, dimana insurans itu *hanya menyelesaikan baki pinjaman* bukan memberi anda jumlah asal harga rumah beserta pampasan! Lebih menarik bagi yg beragama islam produk ini adalah PATUH DARIPADA SEGI SYARIAH, tidak seperti insurans konventional dimana pelaburannya mengandungi unsur shubha (diragui). Pelaburan anda hanya akan dilaburkan pada syarikat yg patuh akan hukum islam dan halal. Jadikan tempat anda tinggal, solat dan membesarkan anak2 datang dari sumber yg halal... 

Thank you. 
Best Regards. 
Your Trusted and Certified AIA Takaful Agent, Shafiq😎.
PM atau click link www.wasap.my/60193108961