Monday, November 28, 2011

Rugby as part of my life~ (Ansara Rugby Tournament 26-27/11/2011)

weh baca entry ni dgn gumbira. wlupun muziknya sedihh. dgn gumbira tawww..HAHA!
oren yg lukis =)
Dragonfly ni nama Team Rugby MRSM Kepala Batas... aku n kwn yg lain yg kacak dan bergaya adalah Alumni MRSM Kepala Batas . ini lah team rugby kami dari form 4 hingga lah form 5. yeah hell rugby.




 Team DRAGONFLY MRSM KEPALA BATAS  08/09
ini masa kejohanan Ragbi Peringkat MSPP, nk tahu mana paling star giler khinzir??? yg sebelah kanan sekali tgh duduk tu ha. nama dia Buncho =) haha *gurau3




 1ST YEAR KITEORG JOIN ANSARA GAME 
1st time join game ni. x beberapa menyerlah. tp still ok. still masuk peringkat perdana (top 8)




2nd time Join ANSARA
2nd time 2nd year main ansara game. time ni aku x main ngn team batch aku. aku main ngn team senior. HAHA. suka hati aku lahh nk main team ape =)
team senior dpt masuk quarter final. kiteorang johan kumpulan.
team batch aku masuk semi cup/perdana. woot2!





last time bawah 23 tahun Ansara game Nov
weh dekstop tu =)
tah lah. aku rase Ansara game yg Nov 2011 ni yg paling best.haha xtwu la kenapa. 
team ni pd hari pertama menduduki ranking top 5. ranking ke-4 drpd 16 team yg bertanding. 2nd day adlh hari terakhir kejohanan kiteorg dpt masuk semi. then ada 1 team yg lyk masuk final tarik diri. so kira kiterong 2nd place peringkat temenggung/plate. haha serius game 2nd day ni mmg awsome. lg2 masa lwn ngn SHOBA (High School Setapak). kalau x dah menang. 2 try kiteorang x disahkan. hmm xpela referee tu pun manusia. dia xnmpk xbermaksud dia x buta..hak3

Azam aku, aku nk tingkatkan prestasi, nak join byk game. tp xtwu aku dpt x main lg taun depan. tp apa yg pasti aku nak kemenangan. wish all the best for next year. next year kita johan weh! =)

-sikacakkacak-
sbb sy kn charming n available

Tuesday, November 22, 2011

shafiq : mimpi indah (2)

Tujuan sy tulis entry ini supaya memori dan mimpi indah ini tidak hilang dalam ingatan. supaya sentiasa menjadi penyejuk dan teman hidup sy. =) *mimpi juga adalah makhluk

suasana hujan, hujan yg renyai2. mlm tu aq baring dikatil ditilam tempat aku biasa berbaring . dalalm bilik aq. atas tilam dan katil aq. aq rapatkan katil ngn roomate aq. sebab dia ensem.haha gurau3. xde la. sebab kalau aq takut aq bole terus melompat atas dia.haha again aku gurau je =) . mlm tu mmg aq kosong... aq xtwu nk buat ape. sejak kebelakangan ini aq kurang focus. aq susah study. aq pn keliru dgn diri aq. kenapalah aq ni. aq sentiasa rse nk enjoy n eppi2.hmmm, mgkn sbb pd usia ini hidup aq agak lain dr kebiasaan org. xnk ckp la mcm mane. juz ckp hidup ini lain =). mungkin sbb itu aq perlukn sesuatu. sesuatu yg bernilai dan berharga. 

Ahad 20/11/2011- serius tarikh ini menarik. lps aq taip tarikh tu aq cm terkesima. "wouu!" x sangka or terfikir pun sblm ni . special =) . dan tarikh ini juga aku mimpi sesuatu yg istimewa, sesuatu yg indah. besttt dowh.. =)
ceritanya mcm ni aq ade suka someone ni dah lama. then aq tried to approach dia, aq suka dia dlm senyap2. byk mende aq stalk psl dia.haha aq twu dia xsuka aq n aq xlyk utk dia. tapi aq sabar, aku tggu dia. lama.den bila tiba suatu masa aq ckp aq suka dia. tapiiiiii.... respons yg pu**mak yg dpt. dlm hati aq masa tu "kau ckp baek2 xboleh ke" xpe aq sabar. i try to forget all the things about dia. (ceritanya panjang lg, kalau aq cter da bole buat novel.haha) mula2 mmg susah. serius aku kata. susah sgt. sebab aku da syg dia dan its smtg hard to forget. aq belajar dari hidup aq cuba lupakan apa yg dia kata, aq cuba lupakan dia. tempoh yg panjang ini aku seakan2 mula sedar dalam hidup. 

"Sayangi org yg menyayangi kamu, jgn dikejarkan org yg meninggalkan kamu sedangkan dibahu kamu keciciran sesuatu yg berharga iaitu kasih syg insan" 

so the story is sound like this la =) mlm tu aku baring atas katil. tgk sblh, roomate dah pengsan. dah tidur dah. dia tidur x igt kita pun.hoho shafiq pun lama2 tertidur dan tidur. dan ketika itu datang 1 mimpi. org yg selama ini yg shafiq fikir shafiq dah lupakan dia dtg dalam mimpi itu, dia duduk sebelah shafiq, dia duduk sebelah kiri shafiq dan dia senyum. nmpk wajah ceria dari dia, dan latar belakang mimpi itu adalah putih semua. sekeliling dia dan shafiq putih. menggambarkan sesuatu suasana dan tempat yg aman. masa itu hati shafiq tergerak utk hold n pegang  tgn dia. n know what. shafiq hold the hand. tapak tgn dan jejari dia shafiq dpt rasakan. masa itu  juga shafiq merasakan suatu perasaan yg sejuk muncul, jiwa ini sejuk dan indah, shafiq merasakan dia dpt menerima shafiq. menerima hati ini  lepas perasaan itu  muncul shafiq rasa bahagia dgn dia. dan seakan2 sy nk terus berada dlm situasi dan pengalaman yg begitu. *xnk bgn dari tidur =) . tiba2 ! roomate pergi gerak pulak. sebab da pkul 7. ayooo! kacau line la lu..hooho dia kejut bangun tu shafiq xbergerak pun, juz bukak mata den tutup mata balik..haha kelakar. can u feel dat? semata-mata xnk miss dat dream.  uollz have to experience this enjoyable moment. walaupun dia sekadar duduk disebelah shafiq. tp itu adalah sesuatu yg amat indah. mimpi itu sekejap tetapi perasaan yg dirasakan lama. sy enjoy the moment, sy happy, sy bersyukur kerana mimpi ini dtg ditgh hidup ini. kebahagian memori ini sesuatu yg bernilai dan tidak mungkin akan shafiq lupakan. 

pernah tgk cter "I am number 4" ? kisah seorang alien ( hero =] ), yup "seorang" alien sebab dia alien yg mcm manusia. kira manusia lah, tapi alien.hahahaha paham2 je la. dia berasal dari suatu planet *dah mcm cter superman.hehe dia(alien) hanya akan jatuh cinta pada seorang shja. semua kaum dia hanya akan jatuh cinta pd seorang shaja . dan aku rasa mungkin aku mcm dia.haha *kecuali yg bahagian alien tu la, aq manusia ok..hoho pedili ape aku nk jd hero gk.hahak ternyata dia masih dalam hati shafiq. dan mungkin cinta shafiq hanya dia.  sy rinduuu sgt dia. mungkin suatu hari nanti dia dpt terima shafiq ataupun shafiq dpt lupakan dia..... buat selama2 nya... hopefully dia bahagia bersama org tersayang. sekian dari 

sikacakkacak 
* sbb sy kn charming n available =)



Saturday, November 19, 2011

Pahit & Manis

kehidupan ,cara hidup, sejarah hidup ,pengalaman hidup, keperitan, kesakitan dan kemanisan hidup pada setiap insan adalah berbeza. hidup memberi makna memberi dugaan dan menghasilkan tangisan. apabila hati hiba, jiwa ini bergenang dgn air mata hati, seluruh tubuh sejuk, hujan air mata hati mula menyongsang arus cuaca atma, namun tiada tangisan air mata jatuh walau setitik.hanya hati merintih perasaan, merintik butir2 air mata hati. mulut tertutup ,sepi menghimpit hati ditengah  adakalanya masa itu adalah masa sedih, adakalanya masa itu adalah masa gembira masa seronok, gunakan lah masa itu dgn sebaik2 yg mungkin. pergunakan masa yg ada dgn sebaiknya jgn difikrkan masa2 lampau atau masa yg bakal datang yg akan menjadi bahagian hidup kita. enjoy the moment, nikmati masa yg ada bergembira lah dgn apa yg ada.  sayangilah org yg menyayangi kamu. kasihi dia. jagalah hati, gembirakanlah dia. sesungguhnya dia adalah sesuatu yg indah yg diciptakan utk kamu. yg membahagiakan hari2 mu dan setiap detik ygi dihembus. dialah permata hidup, permata hati.  
Terima kasih n tq tq tq kepada org yg telah menceriakan hari2 ini, entry ini adalah utk mereka yg telah membuatkan sy rasa betapa hidup ini bermakna. saya bersyukur. tanda cinta, saya tiupkan angin selembut belaian kasih dan sayang dan saya tanamkan mawar merah dalam hati ini semoga mereka kekal dlm ingatan.   ♥  -A-
Sedetik Lebih
Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu